vineri, 6 iunie 2008

Solutii?!...

-
Spuneam de Ziua Mediului... de incalzirea globala...
Se cauta si solutii - in primul rand pentru reducerea cantitatii de dioxid de carbon eliberat in atmosfera...
Observ insa ca solutiile propuse devin parca tot mai disperate!

Wallace Broecker - savantul care a „inventat” termenul de incalzire globala in urma cu aproape 40 de ani - propune copacii artficiali.
Acestia ar fi niste turnuri de 15-18 metri inaltime pe care ar fi prinse niste lamele dintr-un material plastic capabil sa absoarba dioxidul de carbon din aer... sa il lichefieze si sa il pompeze in pamant, unde s-ar mineraliza...
Savantul recunoaste insa ca sansele proiectului sau sunt minime... din cauza deciziilor politice nu il vede pus in aplicare...


O alta solutie - fertilizarea oceanelor!

Procesul ar implica “insamantarea” apelor marine cu un anumit compus al fierului, pentru a stimula cresterea algelor.
Consecinta?! - dezvoltarea algelor... ce ar duce la o absorbtie sporita a CO2 din atmosfera... (cunoscut fiind faptul ca oceanul inmagazineaza, ca urmare a fotosintezei plantelor marine, o importanta cantitate de dioxid de carbon atmosferic...)
Pe 30 mai insa, la Bonn, in cadrul Conventia Natiunilor Unite pentru Biodiversitate s-a hotarat - deocamdata proiectul NU va fi pus in practica.
Desi multi oameni de stiinta considera metoda ca fiind singura viabila in ceea ce priveste reducerea incalzirii globale, pe moment se mai asteapta... pana cand cercetatorii vor dovedi ca o astfel de “manevra” nu va avea si repercusiuni negative...


Ce ne asteapta in urmatorii ani?... Ce se va alege de planeta aceasta?!...
Se vor adeveri prezicerile acelor teorii ce spun de iminenta unei autodistrugeri?
Vom vedea...
-

4 comentarii:

Anonim spunea...

Alin,parerea mea este ca pentru a ocroti pamantul ar trebui mai intai reeducati cei care fac legea in jurul nostru.Ei sunt cei napasatori care au impresia ca cu bani vor putea cumpara orice.Oare si viitorul? Tot de educatie tine si generatia noua care nu mai are parca respect pentru natura si mediul inconjurator.Prea multi tineri lasa pe strada gunoaie si mucuri de tigara,prea multi pleaca la gratare si lasa un dezatru in urma lor...Tine totul de educatie...Oricum super articol ca de obicei ;)
Pucca.

singur in Atacama... spunea...

Cu unele exceptii, celor cu bani nu le pasa de viitor, decat sa le mearga lor bine pe moment...
Cat mai traiesc ei Planeta mai duce si nu ii intereseaza mersul omenirii pe mai incolo...
Si nu ii va interesa nici o reeducare... din pacate!

Anonim spunea...

asta asa e...Eu gasisem cea mai radicala idee...De a-i reeduca si cel mai greu de realizat...

Anonim spunea...

in primul rand tzara noastra e o cauza pierduta...s-a defrishat aproape tot ce era de defrishat...am fost prin transilvania shi m-am shocat la vederea intinselor dealuri sterpe...nici iarba nu creshtea pe ele...noi inca avem o tzara frumoasa pe care nu shtim cum sa o folosim.
Bulgaria e o tzara mai mica decat a noastra shi ca economie shi ca ce vrei, in schimb am fost acolo shi te plictiseshti la cate paduri au...paduri shi numai paduri...mergi ore intregi shi nuai ce sa vezi decat paduri...ceea ce e un lucru bun...nu cred ca mucurile de tzigari aruncate pe strazi sunt problema ca doar d'aia statul plateshte oameni pentru a strange gunoiul de pe strazi...;)
Daca la noi in tzara mucurile de tzigari sunt problema dute la turci sa vezi ca nu ai unde arunca o sticla goala caci nu exista coshuri de gunoi iar cand se lasa seara strazile sunt pline de pungi si cartoane incat te impiedici de ele...mah rog, faza e ca a doua zi nu gaseshti urma de gunoi ceea ce e iar un lucru bun.shi hai sa fim serioshi, credetzi ca politicienilor le pasa de finantzarea unui proiect (BUN) cand in lume au loc atatea razboaie shi atatea atacuri teroriste? oameni mor zilnic de foame...chiar credetzi ca ii preocupa atat de mult incalzirea globala?
Shi in plus voi vorbitzi de o reeducare a oamenilor? ce reeducare vretzi sa le datzi cand aici nu mai e vorba de o evolutzie a omului ci de o involutzie...creierul omului a evoluat datorita alimentatziei...unde vretzi evolutzie cand noi ne hranim creierul, inca de cand ne nashtem, cu e-uri shi tot felul de chimicale? (inca ma mai intreb daca branza feta a vazut vreodata laptele:D ) uitatziva la generatzia de proshti care vine...vretzi dovada? pitipoanca.com....sau cocalari.com sai hi6.com...puii mei