miercuri, 29 septembrie 2010

Cancerul - o provocare neasteptata

-
Aveam cu totul alte planuri pentru toamna aceasta.
Intotdeauna am cautat provocari inedite iar acum am parte de una pe masura.

In luna iulie am fost operat la bratul drept, ca urmare a aparitiei unei umflaturi suspecte. Mi s-a gasit o tumora, care a fost extirpata impreuna cu o parte de muschi ­- bicepsul brahial.
Ulterior, in urma examenului histopatologic, a venit si diagnosticul - liposarcom mixoid, de grad inalt – un anumit tip de cancer al tesuturilor moi.

Indiferent de care ar fi, cancerul e CANCER.
Toate formele pot evolua rapid din rau in mai rau... dar te poti si vindeca, traind ani buni pe mai departe.
In prezent, sunt in tratament la Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" Bucuresti, unde efectuez cele 30 de sedinte de radioterapie, stabilite de catre medicul curant.
Vor urma apoi sedintele de chimioterapie, cand corpului i se da “otrava” ce omoara atat celule canceroase dar si pe cele sanatoase, putandu-ti imbolnavi ficatul sau alte organe ale corpului.

Abia dupa toate acestea, in urma unor noi investigatii medicale, mi se va putea evalua situatia generala si de perspectiva a sanatatii.


Sunt insa increzator ca, corpul imi va rezista si nu ma va trada, ajutandu-ma sa trec si peste aceasta situatie.


Va doresc tuturor sanatate si aveti grija de voi.
Toate cele bune!
-

41 de comentarii:

romeo spunea...

Am primit azi dimineata teribila veste prin mail de la prof. dr. Marius Ţiu.Am zis ca nu e adevarat,ca nu se poate...postarea ta insa...sper sa treci cu bine peste acest impas cum ai trecut peste altele mult mai grele!

LumeaMare spunea...

Multa sanatate Alin, suntem alaturi de tine cat putem de mult!

Anonim spunea...

Alin, daca tii la tine, uita-te la filmele astea 2: 'The gerson miracle', 'Food matters' Cauta-le pe torenti

Danca Danela spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cristina DUMITRU spunea...

Iti dorim din tot sufletul sa invingi boala! Este intr-adevar o provocare, dar asa cum ai trecut peste atatea, cu siguranta o vei invinge si pe aceasta. Multa sanatate, Alin! Ne gandim la tine!
Cristina si Cristin DUMITRU

Cornelia spunea...

Nu mi-a venit sa cred cand m-a sunat azi o prietena si mi-a zis. Iti doresc multasanatate si am convingerea ca vei invinge si aceasta provocare, ca pe toate de pana acum!

miron cristina mihaela spunea...

alin, tocmai vroiam sa te sun sa vad cand poti veni la scoala. sunt socata insa , nu stiu , pe de altă parte fiind vorba de tine, parca nu-mi fac asa mari probleme...doar tu esti un om atat de puternic. iar corpul tau e numai vână. stiu o prietena apropiata care a învins cancerul la sân. sunt convinsa că şi tu din nou vei fi învingător.
cristina, laurentiu, codin, te iubim

Alina Danciu spunea...

Sanatate multa!:)

Cozmin spunea...

Multa sanatate si ai grija de tine, sunt ferm convins ca poti sa invingi si de aceasta data.

sabin spunea...

Curaj si forta, esti in gandurile noastre.

Silviu Maduta spunea...

Stimate domnule Alin Totorean,

Nu va cunosc personal, dar mi-ati castigat admiratia cand v-am auzit vorbind despre expeditia dvs. in Australia intr-un interviu dat la Radio Romania Actualitati .

Imi pare foarte rau ca sunteti bolnav si sper din tot sufletul sa gasiti - la modul propriu - solutia corecta la aceasta problema. Spiritul dvs. este apropiat de natura si cred ca mai benefic v-ar fi un tratament "natural" : poate terapia BOWTECH/BOWEN (oare intamplator ati facut drumul in Australia ?) sau "ARGILA ALBASTRA DE RICIU (http://www.argilaalbastra.ro SAU http://www.argilaalbastraderaciu.ro/aparitii~media.html )
De asemenea, ma gandesc ca abordarea actuala a bolii va poate face mai mult rau decat bine.

Este sfatul binevoitor al unui absolvent de MH in Timisoara pentru un absolvent de TCM care sunt convins ca mai are multe de facut si povestit pe acest taram...

Cu bine.,
Silviu Maduta

Anonim spunea...

Ca sa va puteti vindeca trebuie sa intelegeti cauza imbolnavirii, care, de obicei, in cazul cancerului are o sursa mult mai profunda decat "ce se vede cu ochii". La baza ar putea fi un atasament prea puternic. Cand faci un lucru care-ti poate pune in pericol integritatea sufletului, atunci universul incearca sa te salveze, oprindu-te din eroarea pe care e posibil si destul de probabil sa n-o constientizezi. Va doresc insanatosirea! La o adresa de mail va pot trimite informatii despre cauzele spirituale ale bolilor si modalitati de autovindecare.

Anonim spunea...

Multa sanatate, Alin!

magdalena albu spunea...

Sa va binecuvanteze bunul Dumnezeu cu vindecare totala si cat mai rapida, ca sa puteti merge mai departe in frumoasa aventura a vietii si a lumii !
Va doresc multa putere interioara si incredere ca veti invinge si acest moment dur al vietii dvs., asa cum v-ati apropiat cu pasiune si curaj de creatia lui Dumnezeu - natura.
Toate cele bune va urez si numai ganduri frumoase.
magdalena albu

Adi Valean spunea...

Sanatate multa si sa ai energie sa treci peste incercarea asta! E mare nevoie de oameni ca tine...

Mihaela C. spunea...

Multa sanatate si curaj!

vasi spunea...

Iti doresc sa treci peste acest hop cu bine si sa ne mai vedem la intalnirile speo cu povesti din expeditiile viitoare.

Sanatate si mult curaj in continuare!!

originar spunea...

iti doresc multa sanatate.
asa cum au mai scris si altii mai sus,cred ca un tratament pe cai naturale al cancerului, fara efecte adverse, este indicat; exista, sunt convins, o gramada de alternative de tratament folosindu-te de natura; un spirit care iubeste libertatea, iubeste natura, asa cum esti tu, sunt convins ca rezoneaza cu aceasta idee.

Anonim spunea...

Buna ziua,


Desi nu va cunosc, vreau sa va spun un singur lucru : cancerul poate fi invins.Cel putin asa gandesc la trei ani de la diagnosticare si sper ca voi fi aici si peste 10-20-30 de ani ca sa sustin acelasi lucru. Mult curaj,credinta si optimism.Acestea trei fac minunile.
Va doresc multa sanatate si putere pentru a indura ceea ce urmeaza.

monica spunea...

sunteti un om extraordinar, o valoare, am sa ma rog pentru dvs. sa treceti cu bine peste aceasta problema de sanatate! va doresc multa sanatate!

Anonim spunea...

Multa sanatate, Alin.

July spunea...

Vorbesti cu un curaj extraordinar despre ceea ce ti se intampla. Acest lucru te ajuta enorm in greaa incercare a vietii.. Iti doresc multa sanatate si ca psihicul sa invinga fizicul.

catalin petru spunea...

doamne-ajuta! nu te lasa.
sanatate!

foto+grafie spunea...

Putere, curaj, incredere in Dumnezeu si in tine. Multa sanatate. Am toata credinta ca vei trece peste asta cu bine.

Misu spunea...

Sanatate multa!

Serban Chiurlea spunea...

Asa cum spunea si un anonim, cancerul nu trebuie "invins" ! Cancerul este doar o alta "expeditie" care te va ajuta sa te cunosti mai bine. Ma rog pentru tine.

Andreea Cîra spunea...

asa cum v-am cunoscut din interviurile si prezentarile sustinute pana acum, am convingerea ca veti trece de acest hop si veti da inca o data dovada de curaj si incredere.
multa, multa sanatate, putere si speranta!

Anonim spunea...

Salut Alin,

Cercetari recente (sau doar recent am auzit eu de ele) acrediteaza ideea ca boala acesta devastatoare care este cancerul apare pe fondul sau dataorita unui soc/stres psihic foarte puternic.

"Sunt insa increzator ca, corpul imi va rezista si nu ma va trada, ajutandu-ma sa trec si peste aceasta situatie." - Incerc sa diger afirmatia asta. Aparent pare optimista dar cred ca ascunde o cedare. Cancerul ataca mai intai corpul. Corpul este numai o parte din tine. TU va trebui sa-ti ajuti corpul sa treaca peste acesta incercare. Am uzit vorbindu-se de puterea mintii asupra corpului. Cauta pe cineva sa te ajute sa folosesti acesta putere.

Eu te ajut cu o mica suma de bani (foarte mica in comparatie cu ce iti va trebui) si cu speranta ca macar o parte dintre cei care te-au ajutat sa-ti finantezi expeditiile o vor face din nou. Sunt sigur de asta. Au facut-o atunci cand doar sperau sa reusesti. O vor face si acum cand ne-ai dovedit ca poti. Ca esti un INVINGATOR.

malina timofanovici spunea...

Buna, Alin. Intrasem cu gand sa te chem la scoala, le-am vorbit copiilor de tine, dar se pare ca amanam un pic. Mai avem rabdare sa te faci bine, suntem langa tine si lasam invitatia aici, pentru momentul cand vei putea sa ne onorezi cu prezenta (si prezentarea)ta placuta. Iti doresc tot binele din lume!

Adina spunea...

Alin,de doua saptamani mi-am pus in gand sa te sun, ieri cand am aflat aceasta veste ingrozitoare nu mi-a venit sa cred asa ca am intrat pe blogul tau sa ma conving singura. Eu iti doresc multa sanatate si avand in vedere ca ne stim de atatia ani, stiu ca esti cea mai puternica persoana pe care o cunosc si sunt sigura ca vei trece cu bine si peste asta, e doar o provocare Alin,eu sunt alaturi de tine

Arpi spunea...

Suntem alaturi de tine in clipele grele prin care treci.De la fostii tai vecini(Arpi,Maria)

Anonim spunea...

Ciao Alin!


Iti doresc multa sanatate si sa nu renunti la lupta! Uita-te te rog pe linkurile astea de youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=nm03WSbDR6E&feature=player_embedded#!

http://www.youtube.com/watch?v=0ij9PwnjSZg&feature=related

si eventual pe site-ul acesta: http://www.thedcasite.com/the_dca_papers.html

Este vorba de ceva substanta (DCA - care pare ca ar avea rezultate bune in anumite tipuri de tumori. Asta nu inseamna nicidecum renuntarea la tratamentul prescris de medici. Dar poate ar fi o varianta complementara.

Sa ai grija de tine! Aradenii se gandesc cu drag la tine!

Marcel Eremia spunea...

Alin, îţi doresc multă sănătate şi putere să treci peste această încercare a vieţii. Sunt sigur că voinţa şi organismul tău vor fi mult mai puternice decât această boală. Te rog să ne ţii la curent cu tot ce se întâmplă.
Doamne ajută!

Alice Gherman spunea...

Buna!
Sa stii ca pe site-ul Senso tv,rubrica calatorii/lifestyle, gasesti materialul pe care l-am realizat impreuna cu tine acum doua saptamani.
Sper sa fie OK.
Multa sanatate si inzdravenire grabnica pentru a putea merge intr-o noua expeditie.
Cu toata stima,
Alice Gherman

Unknown spunea...

CANCERUL POATE FI OPRIT-PRODUSE DE LA COMPANIE AMERICANA,EXISTENTA IN PESTE 140 DE TARI,HRANESTE CELULA SANATOASA SI O ELIMINA PE CEA BOLNAVA-MULTA SANATATE DIN PARTEA LUI CARMEN-0729056804

Anonim spunea...

Pana acum v-as fi invidiat pentru toate calatoriile si experientele traite, insa vestea necazului dvs. ma intristeaza prea mult, chiar daca nu va cunosc personal. Va doresc sa gasiti forta de a trece peste aceasta incercare cu bine si de a va relua calatoriile, pentru a va putea admira si invidia in continuare ...

Adrian

Anonim spunea...

OMULE, nu te lasa!

Radu

kirugoro spunea...

Oricat de mare este incercarea, nimic nu e in stare sa ia soarele de pe cer. Mergi mai departe increzator!!!

Alex spunea...

Curaj!

Anonim spunea...

Multa sanatate, Alin, si nu uita de Dumnezeu care te poate ajuta sa treci peste, cu bine ! Gandeste-te si la Lance Armstrong care a fost campion mondial la ciclism de 7 ori DOAR dupa ce a avut si a scapat de cancer !

curaj, incredere si tarie! Te vei face bine! noi toti ne rugam pt tine !
Mariana Duma

Sobo spunea...

Mama a fost diagnosticata in noiembrie cu cancer la limba. Astazi a termint sedintele de raze si in curand trebuie sa inceapa tratamntul cu citostatice (vestea despre citostatice am aflat-o azi). Cnd am auzit asta azi m-am speriat, credeam ca dupa raze se termina tot, dar se pare ca de acum ininte va fi mereu asa doctori, tratamente, raze citostatice. Ti-am citit blogul si parca am mai prins speranta.
Multa sanatate