duminică, 25 ianuarie 2009

E plin de "Gica contra"

-
Am citit comentariile aparute pe net, in urma articolelor referitoare la incident.

Nu e cazul sa mai spun, ca se stie - tot romanul se pricepe la "de toate"... si vad ca si la expeditii...
Orice burtos, mestecand un mic si mai ascultand o manea, s-a trezit vorbind, dandu-mi povete... cum ca asa si pe de alta parte.
Va intreb, cati dintre dvs. care v-ati dat "rotunzi" in raspunsuri:
- ati stat peste 10 ore sub viitura, la sute de metri sub pamant?
- cati ati prins nopti geroase de iarna, pe crestele muntilor?
- cati ati mai traversat pe jos, de unii singuri, cale de zeci-sute km, alte deserturi?
- cati ati indurat conditiile precare de hrana, igiena, singuratate, etc ale unei expeditii?
- etc... etc...

Haideti oameni buni la fata locului, sa va vad "valsand" printre serpi, asaltati de muste, la peste 50 grade in plin soare... intepati de toate ierburile posibile... depasind tot felul de obstacole... carandu-va sarsanalele (aprox. 40 kg) in spate...
SI ATUNCI MAI STAM DE VORBA!!!

In Romania indiferent ca faci bine sau rau, oricare ar fi domeniul, se arunca din plin cu pietre si noroi.
Astia suntem... ce sa mai zic?!
:(
-

10 comentarii:

roxi spunea...

Cu toti stim ca astia de la televizor spun numai tampenii, cauta "senzationalul", nu-i intereseaza adevarul. Noi stim ca tu esti un profesionist :):D. Multa bafta si sa auzim de bine!

Anonim spunea...

Da-le pace nechematilor si vezi de drumul si drumurile tale. Asteptam vesti!

Dan Gheorghe spunea...

culmea e ca daca nu era "accidentul" asta, nu prea stiau romanii de alin totorean. recunosc ca si eu abia acum am aflat de un om atat de special. in ignoranta noastra, specifica romanilor, dam la o parte oamenii de valoare. media, in schimb, e plina de asa-zise vedete...

Anonim spunea...

Draga Alin,
Tot respectul pt ceea ce faci,este pur problema ta cum o faci si motivele pt care o faci.Eu unul nu as face asa ceva pt ca mi se pare de o inutilitate crunta ceea ce faci si nu vad nici un act de eroism in a-mi risc viata aiurea prin deserturi la capatul lumii.Cum spuneam,ma abtin sa te critic insa nu pot sa nu remarc inconstienta de care dai dovada.La experienta ta ar trebui sa fii mult mai pragmatic ca sa poti discerne intre inutil si esential.
Altfel,multa bafta si putere in spirit.

Marius Tiu spunea...

Toti cei care te cunosc au avut mereu incredere in capacitatea ta intelectuala si in experinta dobandita in atatia ani. Organismul tau a fost de atatea ori supus la stres fizic si ma bucur mult ca ai reusit sa treci cu bine si peste acest moment neplacut. Iti doresc sa ai o expeditie plina de intensitate, inedit si momente agreabile. Sa inchei asa cum ti-ai planificat traseul iar apoi sa ne povestesti (noua, celor care nu ne urnim trupurile nici pana la marginea orasului fara masina, dar de comentat suntem buni...) la fel de captivant ca alte ori. Toate gandurile bune din Arad.

AGC spunea...

Draga Aline,
Te rog mult, nu mai lua in seama asa de mult opiniile unor "Giga Contra", sau mai bine zis a unor oameni care isi spun parerile sau opiniile cum cred ei, deoarece fiecare vedem lucrurile in felul nostru.
Citeste cu mare atentie tot ce se scrie si nu te necaji cand unele persoane au alte idei. Bucura-te ca-ti scriu, si ia de la fiecare ceea ce crezi tu ca e bine pentru tine. Iar cu celelalte idei, nu te consuma pentru ele. Fii tare, stiu ca esti foarte tare, si concentreaza-ti energia si atentia asupra a ceea ce ai de confruntat acolo, pentru ca este enorm de greu, riscant, chiar si pentru tine care ai facut foarte multe expeditii si esti un om foarte experimentat si antrenat. Pentru noi, cei care n-am facut nici un pas in desert, sau pe varf de munte sau la temperaturi de 50grade, e usor sa ne spunem parerea in necunostinta de cauza.
Sunt sigura ca vei infrunta cu perseverenta, dar cu mult efort si multe riscuri, enorm de multe greutati acolo.
Cu stima,
Ardelean Gheorghe Cornel -Scriitor/Filozof

Anonim spunea...

Ignora-i si mergi inainte cu ceea ce faci...mi se pare fantastic.

Trebuie sa recunosc ca datorita acestei intimplari nefericite am aflat de tine si de ceea ce faci. Exista parti bune in orice, poate acum vei obtine sponsorizari mai usor pt. proiectele viitoare.

Multa bafta!

Anonim spunea...

Aici ai dreptate MARE !!! Multi arunca cu noroi fara sa stie nimic. Ei habar n-au ca in Australia sunt cele mai periculoase specii de serpi veninosi, habar n-au unde este Australia (precis o confunda cu Austria). Sunt alaturi de tine "virtual" si am sa tin sa iti spun: TINE-o TOT ASA !!! si sa nu mai pui la suflet ce zic manelistii si burtosii care nu-si misca "curu" decat de pa scaun pe scaun si eventual in masina, tot pe scaun.

Unknown spunea...

As dori ca, in acelasi timp sa te incurajez dar sa-i si raspund lui Cristi. Expeditiile si, implicit, riscurile pe care ti le asumi nu le faci pentru a dovedi cuiva ceva, nu am simtit si nu ai aratat ca doresti sa faci neaparat pe eroul sau pe "victima". Daca nu ar fi existat oameni ca tine, nu ne-am fi bucurat de avantajele si progresul civilizatiei. Dorinta ta de a explora nu vine din interes publicitar (chiar daca la ora actuala, publicitatea te poate ajuta foarte mult) si dor dintr-un impuls launtric de a-ti explora limitele fizice si psihice. Esti un om curajos, un "nebun frumos", care nu cerseste atentie dar care merita respect. "inutilitatea" de a-ti pune viata in pericol este vazuta doar de cei care nu au avut curajul sa riste si care se complac in comoditatea de a butona la telecomanda, sau chiar de a face "sporturi extreme" precum schiul la Predeal sau parashutismul la calculator.
Multa bafta si mult succes!

Anonim spunea...

Alin stie foarte bine unde a gresit si ma surprinde faptul ca nu recunoaste.Asa cred ca ar reactiona un profesionist insa singurele sale explicatii sint puerile si fara detalii.O avea ceva de ascuns?Si multe dintre informatiile pe care Alin le repudiaza sint aparute pe site-ul publicatiei care ii finanteaza aventurile.Ce doreste sa faca,este pur problema lui si daca ii consider actiunile de un eroism inutil am motivele mele sa o fac.Horia,nu ma cunosti,nu ii cunosti pe multi care ii critca deciziile asa ca nu poti sa stii daca printre butonistii astia nu sint oameni de valoare.Cind am spus ca experienta ar trebui sa il ajute sa discearna intre inutil si esential m-am referit la cele 2 aparate si 4 obiective plimbate prin desertul Atacama.Dupa parerea mea,inutil.Si mai cred ca laudele exagerate nu fac altceva decit sa iti adoarma simturile.