joi, 22 octombrie 2009

Va astept la Muzeul de Geologie

-
Reiau informatia cu prezentarea de sambata, de la Muzeul de Geologie.
Dau comunicatul manifestarii, asa cum a fost trimis pe newsletter-ul revistei Terra Magazin.
__________________
-
Sambata, 24 octombrie 2009, ora 16:00, Alin Totorean va sustine la Muzeul National de Geologie o conferinta despre expeditia in Mongolia.
"Liber in stepa" reprezinta intalnirea cu oamenii locului, urmasii lui Gingis Han, cei care l-au primit pe exploratorul revistei "Terra Magazin" cu bolul aburind cu sutei tsai si cu farfuria incarcata cu aaruul, dar si cei care au insistat sa innopteze in iurta si i-au oferit merinde pentru continuarea expeditiei.

"Am lucrat alaturi de ei, tunzand oile şi manand turmele de animale, mulgand iepele şi preparand airag-ul, impletind funii de piele si antrenand caii pentru Nataan. Privirea mi-am imbucurat-o şi cu peisajul neatins, ochii alunecandu-mi pe gheaţa lacurilor vulcanice, picioarele trecandu-ma peste siruri de munţi si falii tectonice, cu finalul prin asprimea desertului Gov-Altay."

Intalnirea are loc in cadrul proiectului "Expeditionari romani pe mapamond", organizat de Muzeul National de Geologie din Bucuresti. Conferinta va avea loc in Sala de Conferinte de la parterul muzeului, incepand cu orele 16:00.

Revista "Terra Magazin" este partenerul media al acestui eveniment.
-

Niciun comentariu: