sâmbătă, 11 aprilie 2009

Incidentul din desert (I)

-
Pentru cei care nu au prins niciun interviu dintre cele pe care le-am dat deja in media (presa, Tv, radio)... hai sa fac lumina in cazul celor intamplate in desert, cand am solicitat sprijinul autoritatilor australiene.

La vremea aceea am spus doar ca informatiile aparute in media au fost eronate.
Vina a fost a australienilor, care au dat stirea fara a ma intreba despre mersul lucrurilor. Nici un politist nu a vorbit cu mine... Si-au dat si ei cu parerea si au considerat cazul similar altora cu care s-au mai confruntat – “turist ratacit”.

Cei din Romania au preluat stirea ca atare... chiar nu au nici o vina...
Din cauza aiurelilor scrise in comunicatul australienilor, au aparut si discutii contra... legate de expeditie.

Asadar...

NU AVEAM CUM SA MA RATACESC...
Nu am fost “turist RATACIT”...

In zona in care eram – chiar si cu o zi si ceva inainte de a face apel – de pe oricare duna vedeam in stanga monolitul Uluru iar in dreapta stancile Olgas... si intre ele stiam ca se afla localitatea Yulara.
Fara GPS, busola, harta... stiam in orice moment incotro trebuie sa ma indrept...
La momentul respectiv nu aveam nevoie de absolut nici un accesoriu pentru orientare, pentru a tine drumul spre civilizatie...
(va urma...)

:)
-
P.S. Iar daca as fi avut nevoie atunci de GPS, nu se punea problema sa nu-l stiu folosi...
A fost a doua expeditie in care l-am avut. Cu un an in urma am traversat Atacama folosindu-ma de acelasi instrument... asa ca butonez la el si ii interpretez cele aratate fara nici un impediment.
Ca si in Atacama, nu am avut nici o harta introdusa in el, fiindu-mi de folos altfel... si e de o alta constructie fata de cele pe care le stie lumea pe bordul autoturismelor.

Dar la GPS voi reveni cand voi vorbi despre echipamentul folosit in expeditie...
Oricum... mi-a fost cel mai bun prieten, in lungul sutelor de km parcursi in pustiul sud-american sau acum, pe taramul australian.
-

6 comentarii:

galapagos spunea...

Nu trebuie sa iei intratat de in serios cele aparute in presa ''generala''. Acolo e un talmes balmes de la articole cu jiji pana la criza financiara. Desi observ ca ai aparitii multe in media. Dar acum stii si tu cum sunt jurnalistii. Vind stirile. Si atat. In schimb cea ce faci tu nu imi pare deloc a fi ceva pt. a starnii interesul '' maselor''. Nu au cu ce sa iti influenteze reputatia cele spuse despre tine acolo, in masura in care tu nici macar nu esti turist. A fost doar un accident ce se poate intimpla oricui, din care ai iesit cu bine, si cel mai important lucru, nu ai abandonat deloc. Nu ai ce sa dai explicatii la nimeni in privinta asta. Ba din contra, ai dus la bun sfarsit o expeditie f. interesanta. Lucru pentru care te felicitam. Majoritatea ar fi abandonat in locul tau. Eu personal asi avea o rugaminte la tine, lucru la care pb. si altii sau gindit: De ce nu ne pui la dispozitie imagini de rezolutie mare? Macar citeva din fiecare expeditie drept wallpaper. Ai acolo niste pesiaje fabuloase. Macar o farama din ce ai vazut tu sa avem la noi pe desktop:) Multumim anticipat!

Anonim spunea...

Si totusi aseenea remarci ''tendentioase ,,pot afecta cariera si credibilitatea.....unui explorator....Pt noi in schimb,,,,ramai acelas OM CARE A AVUT CURAJUL SA-SI TRAIASCA,,,,,VISUL=PASIUNEA,,,PASTE FERICIT!!!!ALATURI DE CEI DRAGI...ASTEPTAM MARTURII VIZUALE ALE ,,TRECERII''TALE PRIN AUSTRALIA.....PRIMESTE RESPECTUL ....UNUI ANONIM

GRUPUL FOLCLORIC,,MUGURASII VRANCEI'' spunea...

...voi urmari emisiunea.Mult succes!Maricel Chipaila

singur in Atacama... spunea...

Imi pare rau ca am dat alarma falsa, privind aparitia mea in emisiune la Realitatea TV.
S-a dat peste cap desfasuratorul emisiunilor... iar eu voi fi reprogramat.
Voi anunta...

MorbyusRo spunea...

SUcces in uramtoarele expeditii!

Anonim spunea...

Esti un adevarat explorator ai muncit mult la aceasta expeditie si inca la multe altele. As vrea sa stiu ce expeditie vei mai face?

Un elev de
11 ani.